Cloud diensten Haarlem

Cloud diensten​

Met onze cloud diensten altijd en overal operationeel

97% van alle bedrijven gebruikt inmiddels de cloud en het werken in de cloud lijkt daarmee vanzelfsprekend geworden. Toch is het werken in de cloud op twee belangrijke punten minder vanzelfsprekend dan u denkt. Dat zijn ook nog eens twee punten die van groot belang zijn voor uw bedrijfsvoering.

Prettig werken in de cloud

Werken in de cloud is snel, gemakkelijk en vaak voordelig. Maar dan moet alles wel goed ingeregeld en georganiseerd zijn. U moet er namelijk op kunnen vertrouwen dat data, software en applicaties op elk moment toegankelijk en operationeel zijn. Bovendien heeft het werken in de cloud voor veel bedrijven nog een ander nadeel. In de tijd dat er nog geen cloud diensten waren hadden bedrijven namelijk noodgedwongen applicaties in eigen beheer. Ze hadden dan vrijwel ook altijd iemand in huis die hier alles van wist en alles soepel liet werken. Met de komst van de cloud hebben met name de wat kleinere bedrijven geen eigen IT-medewerker meer in huis. Daardoor mist er vaak kennis op dat vlak en ontbreekt iemand die snel kan bijspringen als er een probleem is.

Veilig werken in de cloud

83% van alle bedrijven bewaart gevoelige data in de cloud. Dat kan klanteninformatie zijn (61%), maar ook interne documentatie zoals informatie over betaalkaarten en personeelsgegevens (40%). Nog veel gevoeliger zijn data over intellectueel eigendom, patiëntengegevens, marketing- en financiële data en informatie over concurrenten. Toch zet 30% van de bedrijven ook deze informatie in de cloud (bron: Navigating a cloudy sky, rapport van McAfee, april 2018).  Veiligheid is daarom bij het werken in de cloud erg belangrijk en kan al snel onder druk komen te staan. Daarbij hebt u ook een eigen verantwoordelijkheid.

Onze cloud diensten

Het cloud-gebruik goed organiseren en beveiligen zijn daarom de diensten die wij bieden aan bedrijven in Haarlem en omgeving. Zo bent u steeds operationeel, lopen processen soepel én werkt u veilig. Ons uitgangspunt is daarbij dat een cloud in eigen beheer veiliger is dan het onderbrengen van uw data bij een extern datacenter.

Meer informatie

Werkt u in de cloud maar kunt u hierbij ondersteuning of advies gebruiken? Dan gaan we graag met u in gesprek. Bel of mail ons voor een afspraak of gebruik het contactformulier.